ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЄТИЧНОГО ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ

Згідно постанови КМ від 24,03,2021 №305

«Про затвердження норм та Порядку

організації харчування у закладах освіти

та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»

Дієтичне харчування дітям призначається лікарем медичного закладу дітям, які часто хворіють, мають хронічні захворювання У багатьох підлітків у зв’язку з перебудовою всього організму нерідко виникають проблеми з обміном речовин і, як наслідок, проблеми із зайвою вагою і станом шкіри. Іноді ці неприємності здаються дорослим незначними, але для самого підлітка вони дуже болючі. Важливо не залишити дитину наодинці з цими проблемами, тим більше що багато хто з них коригуються за допомогою правильно підібраною дієти.

При цьому в жодному разі не можна формувати цю дієту самостійно, без допомоги дієтолога. Тому що в будь-якому випадку дитина повинна отримувати всі необхідні речовини і мікроелементи. Категорично виключаються будь-які голодування, “розвантажувальні дні”, дієти з жорстким обмеженням за кількістю калорій, важкі навіть для дорослого організму.

Всі перераховані проблеми як правило носять тимчасовий характер і усуваються за рахунок збалансованого харчування, режиму дня і фізичних вправ . Однак якщо порушення мають більш серйозний характер, то питання лікування повинні вирішуватися спеціалістами.

Для того, щоб отримати дієтичне харчування, потрібно звернутися до сімейного лікаря, пройти ряд обстежень, отримати довідку яка має інформацію про алергічні реакції та розписану дієту.