Знову вересень покликав учнів до Країни Знань

Вересневий день милує нас теплими сонячними промінчиками, радує красою осінніх квітів, а також закликає всіх знову завітати на шкільне подвір’я, щоб розпочати новий навчальний рік. 2 вересня для учнів Козацького НВК  знову відкрилися двері до Країни Знань. Новий навчальний рік розпочався з урочистої лінійки. Для одних учнів – це початок захоплюючої мандрівки, до якої їх гостинно запросила Нова українська 12-річна школа, для інших – важливий етап переходу з молодшої школи в старшу, а для учнів випускних класів – символ оволодіння вершиною шкільних знань та роздуми над вибором життєвого шляху. Тож цього дня і школа у вересневому чеканні знову ожила і загомоніла  голосами  учнів, батьків, вчителів, адже за шкільні парти у 2019-2020 н.р. сяде 112 учнів на яких уже чекають оновлені кабінети.

Привітати зі святом Першого дзвоника учнів, випускників, учителів та батьків до школи завітали гості: голова Бочечківської сільської ради Граченко С.М., заступник голови Бочечківської сільської ради Кирій О.О., начальник відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Степаненко С.М., депутат районної ради, заступник голови районної ради Клігунова І.В., в.о. старости с.Козацьке Сліпухіна Л.М.,  директор АФ Козацька Супрунов В.Ф. У своїх виступах гості побажали здобувачам освіти подальших успіхів у навчанні, нових перемог, бути гідними творцями нашої країни,  а  батькам та вчителям – витримки та терпіння, здоров’я і наснаги у подальшому навчанні та вихованні дітей.  Свято пройшло весело та урочисто, та найбільше воно запам’яталось, мабуть, учням 1 класу, адже вони отримали цікаві та корисні подарунки від гостей, які їм знадобляться крокуючи в Країну Знань Нової української школи.

Перший дзвоник пролунав і  закликав  усіх дітей на перший урок, а батьки були запрошені на батьківські збори. По закінченню свята на учнів чекали солодкі подарунки від нашого постійного спонсора керівника АФ Козацька Гали В.Г., за що йому висловлюємо  щиру дяку від учнів, батьків та вчителів.  

 На батьківських зборах директор НВК Кліндухова В.М. підвела підсумки   роботи за минулий навчальний рік та ознайомила з нововведеннями МОН України у наступному навчальному році. Валентина Михайлівна повідомила, що завдяки  виконавчому комітету Бочечківської сільської ради та відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Бочечківської сільської ради  за минулий навчальний рік було здійснено значне капіталовкладення  для злагодженої роботи усього навчального закладу. Для реалізації Нової української школи перший клас згідно сучасних вимог оснащений дидактичними та роздатковими матеріалами, придбано підручники та парти, оформлено робоче місце вчителя та учнів. Придбано і обладнано лінгафонний кабінет з інтерактивною дошкою, ноутбуками та географічний кабінет з комплектом інтерактивного мультимедійного комплексу. Також у зазначених кабінетах виконано роботи по підключенню робочих учнівських місць до електромережі  та придбано нові парти для обох кабінетів. Відповідно до вимог Нової української школи шкільну бібліотеку було реконструйовано у сучасну медіатеку з інтерактивним сенсорним модулем. Встановлено систему очистки питної води для харчоблоку та питних фонтанчиків, придбано холодильник для зберігання харчових продуктів. Оновлено столовий посуд та обладнання для харчоблоку. Оформлено кімнату для обробки і зберігання прибирального інвентарю на харчоблоці. Виділено кошти для придбання фарби для підлоги. У січні 2019 року придбано шкільний автобус «Еталон А – 08116 Ш» для підвезення учнів НВК з с. Хижки. Постійно надавалась фінансова допомога  для  ремонту шкільних автобусів. До опалювального сезону плануються оновлення всієї опалювальної системи.

         За сприяння Народного депутата Верховної Ради А. Деркача школа отримала холодильник для харчоблоку та багатофункціональний пристрій Canon. Завдяки підтримці В.Г. Гали була відремонтована захисна система на даху школи.

         Тож, наш навчальний заклад повністю готовий до нового 2019-2020 навчального року. Нехай же він принесе нам лише миті радості і гордості за наших учнів та вчителів, хай завжди сяє їм щаслива зірка! А нашим керівникам Бочечківської сільської ради та спонсорам висловлюємо слова щирої вдячності за  пророблену роботу в оснащенні НВК сучасним обладнанням, покращенні благоустрою школи та подарунки для дітей.